Installation og opsætning af Windows Deployment Services.

Hvad er Windows Deployment Services

Windows Deployment Services (WDS.) Det er en Service som er tilgængelig i Windows Server Editions. Dens primære opgave er at udrulle installationer af opdateret images, af eksempelvis Windows 10, der kan også opsættes ny server på denne måde, som skal opsættes med nogle fremtidig pre-installeret programmer og opdateringer, samt firmapolitikker. I WDS, har man også den mulighed at man kan tilføje Drivers til forskellige nye computer, så man ikke efterfølgende skal ud og finde drivere på nettet, og så skal installere de drivere på alle nye computere.

WDS er også rigtigt praktisk hvis man ønsker at installere flere computere på en gang, man har nemlig mulighed for at sætte klient computerne på ”standby” så alle computere starter samtidigt, det kaldes Multicast Transmissions, det gør at du kan starte installationen og flere computer på en gang, og det kan bruges hvis man ønsker at reducere båndbredde, på netværket, i det at Multicast Transmissions kun sendes en gang, one to many princippet.

Kom godt i gang med WDS

Nu skal vi til at konfigurer vores WDS, og vi starter med at åbne Server Manager, og klikke på Manage og klik på Add Roles and Features.

Nu åbner en Wizard sig, klik nu på Next > marker nu Role-based or feature-based installation klik Next > nu skal vi vælge den server som vi ønsker at installere servicen på, når det er gjort klik på Next > nu skal du så finde Windows Deployment Services i listen af services og sætte et flueben i den role, vi nu skal til at installere, så kommer der et popup vindue med de features som hører til den role.

Klik på Add Feature nu klikker du igen på Next > og igen på Next > og igen på Next > Sidste gang kommer der noget information med Deployment Server, samt Transport Server, her klikker du også bare på Next > Nu skal du bare klikke på Install for at påbegynde installationen af WDS.

Når installationen er færdig, så klik på Close.
Nu skal vi så til at opsætte Windows Deployment Services, det gøres ved at åbne Server Manager, og klik på Tools, og så find Windows Deployment Services.

Nu hvor vi har fået åbnet for WDS opsætningen, skal vi nu klikke på Servers, og udvide den så vi ser vores Server.

Nå vi ser vores DHCP Server, skal vi højre klikke på den og vælge Configure Server, så kommer vi til en Wizard, her klikker vi Next > og det næste punkt, skal vi vælge om vores WDS skal integrere med Active Directory, eller som Standalone server, vi ønsker at integrerer med Active Directory, og klikker på Next >

Nu skal vi vælge en Installations mappe, her bliver som standard forslået C:\RemoteInstall det kan godt gå i dette tilfælde, under andre omstændigheder ville man vælge en Remote Installations mappe som \\server1\RemoteInstall eller bare et andet drev som D:\RemoteInstall vi klikker på Next >

Her klikker vi på Yes.

Nu bliver vi så spurgt ind til om der skal lyttes efter DHCP forespørgsler, og om vi ønsker at konfigurer DHCP mulighed over Proxy DHCP, vi lader disse indstillinger være og klikker på Next >

PXE indstillinger, her vælger vi at sætte vores flueben i Respond to all client computers (known and uknown), og yderlig sætter vi også et flueben i at vi ønsker at en Administrator skal godkende installationen af klienter, det gør vi fordi vi ønsker at have kontrol over hvem der installere fra vores WDS Server, klik nu Next >

Nu konfigurer WDS, vores opsætning, inden vi kan komme til at indlæse vores installations .iso filer.

Det vi skal gøre nu er at oprette en installations gruppe til Klienter samt Server, det gøres ved at højre klikke på Install Images, og vælg Add Image Group…

Så kommer der et vindue, hvor i så skriver navnet på vores installations gruppe for vores klienter

Klik OK

Nu hvor vi har oprettet vores grupper, ser det således ud.

Men for at det hele kan blive noget sjovere, skal vi tilføje nogle installations filer til vores grupper. Før vi kan gøre det skal vi mount vores .iso fil til et DVD-drev, det gør vi ved at dobbelt klikke.iso filen

Så det kommer til at se således ud, nu hvor vi har mounted vores .iso fil til vores DVD-drev.

Nu hvor vi har fået mounted vores Windows 10, skal vi tilbage til vores Windows Deployment Services, og så markerer vi nu vores Klient gruppe, som vi oprettede tidligere.

Højre klikKlient og vælg Add Install Image…

Nu vil der så komme en boks op hvor du skal vælge gruppe, her vælger vi Klient, efter som det er Windows 10 vi gerne vil tilføje, og som hører til klienter.

Nu skal vi se finde vores install.wim fil, det gør vi ved at gennemse D:\CCSA_X64FRE_DA-DK_DV5\sources\install.wim det er også her vores boot.wim fil ligger, som vi skal bruge lidt senere.

Nu vil den begynde at uploade vores install.wim som kan indeholde flere versioner af Windows, såsom Pro, Home, samt Enterprise edition.

Når den er færdig med at uploade vores install.wim fil, så skal vi efterfølgende højre klikke på Boot Images, og igen gøre som vi lige har gjort med vores Install.wim. Vi skal dog ikke lave grupper under Boot Images.

Når det så er gjort, er vi klar til at kunne installere Windows 10 Pc´er via PXE boot over netværket.

Dit færdige arbejde skal se nogle lunde således ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *